Kinek ajánlott a nyírfacukor? 1.

nyírfacukor9_2.jpgMiközben mindenki használja már a nyírfacukrot, mégis leginkább azoknak a nőknek ajánlott, akik gyereket várnak. Napi 6 gramm nyírfacukor fogyasztása ugyanis nemcsak a szülők fogait védi meg, hanem a születendő baba orális egészségét is biztosítják. Az ugyanis tény, hogy a baktériumok nagyon könnyen átjutnak az anya szervezetéből a magzatéba, így nagyon fontos, hogy ezeket minél inkább kiküszöböljük.

A csecsemőknek is adható nyírfacukor bizonyos esetekben. Sokszor tapasztalható náluk a gombás fertőzések kialakulása, különösen az első fogak kitörésekor. Ilyenkor érdemes egy kis nyírfacukrot feloldani néhány csepp vízbe és ezt adni a babának. Így a fogzás is biztonságosabb lesz, valamint a baba fájdalmai is enyhülnek. A nyírfacukros oldattal alaposan be kell dörzsölni a baba ínyét, így a fogak növekedése kevésbé lesz fájdalmas. A csecsemőnek maximum naponta 1 gramm nyírfacukrot adhatunk, de az idő előrehaladtával ezt a dózist fokozatosan lehet emelni.

A gyerekek, a tinédzserek és a felnőttek is használhatják a nyírfacukrot, hogy megszabaduljanak a szájban található plakktól, a baktériumoktól és, hogy minden étkezés után visszaállítsák a száj pH-értékének egyensúlyát még akkor is, ha a szájüregük száraz vagy ha nem tudják más módon megtisztítani a fogukat.

Keressük mindig azokat a termékeket, amik leginkább passzolnak az életstílusunkhoz: a cukorkák, a rágók és a kristályos nyírfacukor is ugyanolyan hatékony.