A nyírfacukor mellékhatásai

nyírfacukor13.jpegNéhány évvel ezelőtt a nyírfacukor népszerűségre tett szert mint egy alacsony kalóriatartalmú édesítőszer, a cukor helyettesítője, ami megtalálható a gyümölcsökben, zöldségekben és fákban. Többnyire a rágógumikban és más feldolgozott élelmiszerekben jelent meg, de étrendkiegészítőként és szájápolási termékként is hozzá lehetett jutni.

A kutatások igazolták, hogy a nyírfacukor meglehetősen hasonlít ízben és küllemben a hagyományos cukorhoz, azonban annál sokkal egészségesebb. A nyírfacukor hatékony a fogyókúrázóknak, a cukorbetegeknek és azoknak is, akik fogaikat természetes anyagokkal szeretnék ápolni. A lehetséges mellékhatások azonban ritkán kerülnek bemutatásra.

Állítják, hogy a nyírfacukor nem rákkeltő, ezért a nyírfacukrot bárki használhatja. Ez igaz is, viszont azzal fontos számolni, hogy a diétás felhasználás során okozhat az arra érzékenyeknél hasmenést, mivel a bélből csak lassan szívódik fel.

Az nagyon fontos, hogy ha étkezési céllal fogyasztunk nyírfacukrot, akkor minden esetben legyünk bizonyosak abban, hogy 100 %-ban ezt tartalmazza a csomagolás, ugyanis sok márka esetében a nyírfacukrot különféle más anyagokkal dúsítják, ami nem helyes.

Általánosságban elmondható, hogy a nyírfacukor mellékhatásai ritkák, de azt tudni kell, hogy kezdetben a nagyobb mennyiség elfogyasztása gyomorpanaszokat vagy bélgörcsöket is okozhat. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a napi elfogyasztott adagot csak fokozatosan emeljük meg.